Nieuws

FAQ

FAQ’S

 

Wat gebeurd er bij de pigmentatie?

Tijdens het intakegesprek maak ik een huidanalyse en hierin komt de kleur naar voren die het beste bij uw huidtype past. Natuurlijk wordt uw persoonlijke voorkeur meegenomen in het bepalen van de kleur en vorm.Tijdens de eerste behandeling kiezen we de lichtste kleur en minimale vorm.

De eyeliner zet ik meestal voor de beste houdbaarheid met zwart. U kunt natuurlijk ook voor een andere kleur kiezen.

 

Waar moet u rekening mee houden VOOR de behandeling?

Drink of neem 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol of drugs, dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt er voor dat de PMU moeilijker blijft zitten en sneller grijzig wordt.

Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen… Paracetamol mag wel.

Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg dit met uw arts).

Sport niet intensief op de dag van de behandeling, hitte van het lichaam zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen.

Als u uw wenkbrauw haartjes bleekt is het af te raden deze behandeling te ondergaan, de chemicaliën zullen ook het pigment uit de huid bleken. De haartjes mogen wel geverfd worden.

Bij een eyeliner behandeling kunt u het beste de lenzen even uit doen.

Als u ooit een koortslip heeft gehad adviseer ik geen lipliners te nemen.

 

Waar moet u rekening mee houden NA de behandeling?

 

De gepigmenteerde huid kan een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden.

Laat uw huid zelf de korstjes afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. De eerste week na de behandeling dient u ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken.

Raak de permanente make-up zo weinig mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Ook geen make-up aanbrengen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon en probeer het zoveel mogelijk droog te houden. Let op met haarlak!

Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 5-10 dagen niet intensief te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) onttrekt namelijk de pigmenten aan de huid.

Vermijd zoveel mogelijk (wat mogelijk is) de eerste zeven dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als u in de zon gaat de PMU te beschermen door deze met factor 30 of hoger in te smeren.

Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken.

Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met uw huisarts.

 

 

Wanneer kan ik niet behandeld worden?

⁃ Als u jonger dan 18 jaar bent.

⁃ Eyeliners: als u lijdt aan oogaandoeningen, zoals diabetes retinopathie, glaucoom en staar.

⁃ U Hemofilie (bloedstollingsziekte) heeft of glaucoom.

⁃ U last heeft van Keloidvorming (gestoorde wondgenezing)

⁃ Als u koorts heeft op de dag van behandeling.

– Als u Roacutane (medicatie en zalf) gebruikt. U kunt dan 3 maanden na het einde van de kuur wel weer behandeld worden.

-Zwangerschap.

Raadpleeg uw arts als u onder behandeling bent n.a.v. bestraling,- operatie littekens of u als u onder behandeling bent bij de dermatoloog of enige andere aandoening heeft.

 

Houdbaarheid van de PMU
De aangebrachte make-up zal geleidelijk vervagen. De snelheid is mede afhankelijk van uw leeftijd(snellere celdeling), huidtype, medicijnen, gezondheid en de mate waarin de huid aan de zon wordt blootgesteld.
Het blijft gemiddeld 1-2 jaar goed zichtbaar. Eyeliners vaak langer.
U kunt ervoor kiezen om hierna een touch-up/nabehandeling te nemen. (Zie de prijslijst.)
Het pigment zal nooit helemaal verdwijnen, maar het zal met de tijd vervagen. Dit komt voornamelijk door blootstelling aan UVA- UVB stralen (daglicht), zonnebank en peelings.
Daarom is het belangrijk om dagelijks een factor te gebruiken en in de zomer maanden een hoge factor aan te brengen. Zo beschermt u de kleur beter tegen vervagen.
Wanneer u bijvoorbeeld uw wenkbrauwen weer wilt gaan bijtekenen, dan is dit meestal het moment om een “touch-up” behandeling te doen, of als ze veranderen van kleur (rood of grijs). Dit is gemiddeld na 1 tot 1,5 jaar.
Een touch-up behandeling bestaat meestal uit 1 behandeling. Uiteraard gelden hier aangepaste tarieven voor.
Het is wel aan te raden om ieder jaar een retouche te nemen, zodat de kleur weer fris is.

 

Doet het pijn?


De behandeling is niet altijd geheel pijnloos, maar heel goed uit te houden.

Het is aan te bevelen om op recept bij uw huisarts EMLA verdovingscrème de halen, deze breng ik dan aan tijdens het intakegesprek, voorafgaand aan de behandeling en niet zoals op de gebruiksaanwijzing staat een uur van te voren.

 

Ik gebruik antidepressiva kan ik toch behandeld worden?

Het medicijn kan ervoor zorgen dat de kleur van het pigment veranderd of dat het medicijn het pigment niet accepteert en hierdoor minder goed in de huid blijft zitten.

 

Ik onderga chemotherapie kan ik behandeld worden?

PMU kan als ondersteuning goed gebruikt worden voordat u met de therapie start. Ik breng haartjes aan tussen uw eigen haartjes, mochten de haartjes door de therapie uitvallen dan heeft u toch nog (tijdelijke) wenkbrauwen. U kunt ook op de wimperrand een zacht lijntje laten zetten, zodra de wimperhaartjes uit vallen heeft u toch kleur rondom de ogen. Hou er rekening mee dat tussen de PMU behandeling en de chemotherapie behandeling minimaal 5 dagen zit. Dit zodat de behandelplaats genezen is voor de chemotherapie plaats vindt.

 

Wat te doen bij vitiligo?

Er zijn mogelijkheden om de huid te pigmenteren. Er wordt dan een kleur gemaakt die passend is bij uw huidskleur.

De vitiligo kan alleen gepigmenteerd worden als het niet meer aktief is. Dit betekend dat de plekjes gelijk blijven en dus niet vergroten.

 

U bent niet in 2 behandelingen klaar.

Gemiddeld genomen zijn er 2 behandelingen met een tussen periode van 6 a 8 weken. Omdat het gezicht meer wordt bloodgesteld aan zonlicht zal het noodzakelijk zijn om de kleur minimaal 1 maal per jaar opnieuw te pigmenteren.

Extra behandelingen kosten € 50.00

 

Ik heb PMU en wil onder de zonnebank?

Als u PMU heeft laten zetten is het verboden om in de eerste week na de behandeling onder de zonnebank te gaan. Bent u een echte zonaanbidster en gaat u graag onder de zonnebank, dan moet u er rekening mee houden dat uw pigmenten sneller veel lichter worden.

 

Leeftijd

Onder de 18 jaar is een cosmetische tatoeage niet toegestaan.

 

IS PMU VEILIG?

Het is bewezen dat PMU geen schade toebrengt aan de gezondheid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Vandaar dat altijd eerst het intake formulier moet worden ingevuld, zodat ik de medische achtergrond kan achterhalen en hier op een veilige en verantwoorde manier mee om kan gaan.

Mijn werkwijze is gericht op hygiëne en veiligheid, onder het strenge toezicht van de GGD.

Op de pigmenten zijn strenge eisen van toepassing en moeten aan alle wettelijke normen voldoen.

Kijk voor meer info op www.veiligpmu.nl

 

Heeft u nog andere vragen? Mail mij deze gerust ticou7@icloud.com

 

Met vriendelijke groet,

Tineke Couperus.